הבדלים בין גרסאות בדף "עמוד ראשי"
(←מה נעשׂה השנה?) |
מ (←מה נעשׂה השנה?) |
||
שורה 18: | שורה 18: | ||
אתר זה נבנה במסגרת ניסוי שאני עורך בימים אלה [http://haifa.ac.il באוניברסיטת חיפה] במסגרת עבודתי בחוג ל[http://history.haifa.ac.il/ היסטוריה כללית]. מטרת הניסוי היא לברר עד כמה אפשר להשתמש בטכנולוגיית ויקי, כדי לשלב הוראה ומחקר. תשובה לשאלה זו אפשר להתחיל לראות בדפי ה[[ארכיון קורסים#.D7.AA.D7.A9.22.D7.A2|קורסים של שנת תש"ע]]. | אתר זה נבנה במסגרת ניסוי שאני עורך בימים אלה [http://haifa.ac.il באוניברסיטת חיפה] במסגרת עבודתי בחוג ל[http://history.haifa.ac.il/ היסטוריה כללית]. מטרת הניסוי היא לברר עד כמה אפשר להשתמש בטכנולוגיית ויקי, כדי לשלב הוראה ומחקר. תשובה לשאלה זו אפשר להתחיל לראות בדפי ה[[ארכיון קורסים#.D7.AA.D7.A9.22.D7.A2|קורסים של שנת תש"ע]]. | ||
− | === מה נעשׂה השנה? === | + | === מה נעשׂה השנה? '''קורסים תשעא'''=== |
==== סמסטר א ==== | ==== סמסטר א ==== |
גרסה מ־11:52, 13 באוקטובר 2010
![]() |
הדף נמצא כרגע בעבודה, נא אל תערכו אותו ואל תעשו בו שינויים אחרים. ניתן כמובן לקרוא את הכתוב |
תוכן עניינים
Don't Panic
למה ויקי?
כיון שמדובר בכלי עריכה רב-שימוש, שכמותו עוד לא ידעה האנושות. אל תאמינו לי. הביטו בויקיפדיא. תוך פחות מעשׂור הצליחה קהילה התנדבותית כמעט לחלוטין ליצור ולהעלות לאויר את האנציקלופדיא הגדולה ביותר בהיסטוריא. זה הכלי שהשתמשו בו. ויקי. שווה לדעת.
מי יכול/ה להשתתף?
- בראש וראשונה, כל מי שנרשמ/ה לקורס שלי.
- מעבר לכך, כל מי שרוצה, שיש לה/ו מה לתרום, ושמסוגל/ת לשמור על תרבות דיון נאותה.
כדי להרשם לאתר שלחו לי דוא"ל בכתובת ory.amitay @ gmail.com, או לעוזרי, מר אייל מאיר: eyalmeyer2 @ gmail.com או גב' רוני רשף: ronnyr7 @ gmail.com
מה קורה פה?
אתר זה נבנה במסגרת ניסוי שאני עורך בימים אלה באוניברסיטת חיפה במסגרת עבודתי בחוג להיסטוריה כללית. מטרת הניסוי היא לברר עד כמה אפשר להשתמש בטכנולוגיית ויקי, כדי לשלב הוראה ומחקר. תשובה לשאלה זו אפשר להתחיל לראות בדפי הקורסים של שנת תש"ע.
מה נעשׂה השנה? קורסים תשעא
סמסטר א
בסמסטר א השנה תערכנה הפעילויות הבאות:
- חברה ומשטר ברפובליקא הרומית - תרגיל (שנה א), היסטוריא כללית
- סוגיות בחקר אלכסנדר - קריאה מודרכת (תאר שני), היסטוריא כללית
- קריאה ותרגום מתוך האלכסנדר-רומאנס ביוונית כחלק מעבודה ב-WARP, פרוייקט מחקר בינלאומי בנושׂא האלכסנדר-רומאנס על שלל שׂפותיו.
סמסטר ב
תוכן הקורסים של סמסטר ב יתפרסם בהמשך. שמותיהם:
- סדנא למיומנויות מחקר (תואר ראשון, שנה א)
- עולם חדש מופלא: המאה היוליו-קלאודיית - פרוסמינר (תואר ראשון, שנה ב)
- העולם ההלניסטי (שעור, תואר ראשון ושומעות/ים חופשיות/ים)
- מיתוס והיסטוריא (קורס מתודולוגי, MA)
מה הערך האקדמי של אתר זה?
להבדיל מספרים ומאמרים שהתפרסמו בהוצאות אקדמיות, ועברו ביקורת עמיתים/ות (peer review), החומר באתר זה מייצג תהליך של התגבשות, ועדיין לא מוצר סופי. לפיכך, יש לראות בדברים הכתובים כאן, עצות והכוונה למחקר נוסף, תחנה שרצוי לעבור בה בדרך לכתיבת עבודה או מאמר, אך בהחלט לא סוף המסלול.
זכויות יוצרים
באתר זה נעשׂה מאמץ שלא להפר זכויות יוצרים. אם באה הפרה כזאת לתשׂומת לבך, הריני להבטיח שנעשׂתה בתום לב. אנא הודיעיתנו, ונתקן את המעוות מיד.
מאידך, אם ת/ירצה מי לשאול חומר מן הכתובים כאן, ת/יתכבד ות/ישאל, ות/יתן קישור.
רשימת קורסים תשעא
סמסטר א
- חברה ומשטר ברפובליקה הרומית (תרגיל, תואר ראשון)
- סוגיות בחקר אלכסנדר (קריאה מודרכת, MA)
סמסטר ב
- סדנא למיומנויות מחקר (תואר ראשון, שנה א)
- עולם חדש מופלא: המאה היוליו-קלאודיית - פרוסמינר (תואר ראשון, שנה ב)
- העולם ההלניסטי (שעור, תואר ראשון ושומעות/ים חופשיות/ים)
- מיתוס והיסטוריא (קורס מתודולוגי, MA)
ארכיון קורסים
מחקר
כידוע, המעבר לעבודה בויקי הוא בגדר ניסוי. תיזא אחת הנמצאת במבחן היא שאפשר להפוך את ויקי לכלי לארגון חומר מדעי למטרת מחקר. הדוגמא השלמה ביותר בינתיים היא דף המקורות למאמר ששלחתי זה עתה לשיפוט, על מקום הולדתו של דיוניסוס בהיסטוריות של אלכסנדר. בסמסטר ב מרוכז המחקר בסלבוסים של הקורסים השונים. כמו כן נוסד דף מרכז לנושׂא ביקורי אלכסנדר הגדול בירושלם ומגעיו עם יהודי ארץ-ישׂראל, ודפי עבודה למאמרים בדרך על אלכסנדר הגדול בתלמוד בבלי, מסכת תמיד, סיפור פיתויה של פאולינה וגירוש היהודים מרומא בשנת 19, וסיפור אלכסנדר והקשר הגורדי.
סטודנטיות/ים המעוניינות/ים לתרום למחקר מוזמנות/ים בחום לעשׂות כן. תרומות ראויות לפרסום תזכינה בשיפור הציון, ובציון שם התורמת/ת במאמר או בספר לכשיראו אור.
ממי שת/יחליט להענות לאתגר אני מבקש: תרומות והערות אך ורק בדפי השׂיחה. ולא לשכוח לשׂים תחת עריכה. תודה!
רשימות ואינדקסים
לכללי הציטוט של ה-Chicago Manual of Style, ולאתר של אוניברסיטת פרדיו המתמצת, מבהיר ומסביר את אותם הכללים.
האתר שלנו בתקשורת
- כו אייר תש"ע / 5 מאי 2010: כתבה של ענת כהן בגלובס על יישׂומים של קוד פתוח בתחומים שונים, בינם גם ויקי באקדמיה.
- נוסח פחות מקוצץ של אותה כתבה, תחת הכותרת קוד פתוח.
אתרי ויקי שכנים
- ד"ר איוור לודלום, המחלקה להוראות שׂפות זרות, חיפה